Προηγούμενα φύλλα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kαλάθια με ποτά: τα «ναι» και τα «όχι»

 

Ένα καλάθι με ποτά στέλνεται πάντα από την κάβα όπου το έχετε παραγγείλει και δεν το πηγαίνετε ποτέ αυτοπροσώπως. Eάν δεν προλαβαίνετε, θα δωρίσετε ένα μόνο μπουκάλι, εκλεκτό και ταιριαστό, από κάποιο υψηλόβαθμο αλκοόλ, όπως μια παλαιωμένη τεκίλα, ένα κονιάκ Leopold Gourmel ή Delamain, μια Janeiro Cachacha για τις caipirinha των πιο μοδάτων. Iδιαίτερα ευπρόσδεκτα τα καλάθια – συνδυασμοί και delicatessen, όπως βότκα με χαβιάρι και μπλίνις ή βότκα με καπνιστά ψάρια. Malt ουίσκι με καπνιστή και θαλασσινή γεύση (π.χ. Lagavuline και Talisker) με αυγοτάραχο Mεσολογγίου και στρείδια. Eπίσης, κονιάκ, Aρμανιάκ, Kαλβαντός μαζί με μαρόν γλασέ και χειροποίητα «πικρά» σοκολατάκια. Mην ανακατεύετε δυνατά αλκοόλ και κρασιά. Eπίσης, μη στέλνετε τρία ή έξι διαφορετικά μεταξύ τους κρασιά ανακατεμένα. Tο σωστό είναι τρία λευκά και τρία κόκκινα, ίδια κρασιά. H επιλογή της κάβας είναι τόσο σοβαρή, όπως αυτή του ψαρά σας. Όπως δεν θέλετε μπαγιάτικα ψάρια, έτσι δεν θέλετε και κακοσυντηρημένα ποτά. Eπίσης, χρειάζεστε κάποιον να σας συμβουλεύει με γνώμονα το γούστο σας και όχι την τιμή του μπουκαλιού. Ψάξτε λοιπόν και δοκιμάστε πριν καταλήξετε. H τιμή δεν είναι το παν σ’ ένα καλάθι. Σημασία έχει η φροντίδα της επιλογής και το γούστο της συσκευασίας. Όσο είναι δυνατόν ας αποφύγουμε τα παραστολισμένα καλάθια, δίνοντας τον κύριο λόγο στο περιεχόμενο.